De klimmers

Wij vormen samen de vriendengroep van Niek. De meeste van ons hebben elkaar leren kennen in het dorp Woudenberg. Sommige kennen elkaar van de basisschool, anderen zijn er later bij gekomen. Zoals dat gaat. We ontmoeten elkaar in ieder geval elke maand tijdens een Bijbelkring avond. Naast de mooie inhoudelijke avonden hebben we het daar ook erg gezellig. Reden genoeg om elkaar buiten die avond ook op te zoeken in allerlei samenstellingen.

En dat doen we o.a. op de fiets. Van mountainbiken over de Utrechtse Heuvelrug tot aan lange fietstochten door de provincie. Niek zelf is van de racefiets. En dit initiatief heeft de laatsten ook over de streep getrokken: we hebben nu allemaal een fiets in ons bezit!

Hebben we het figuur van Roglic of Pogacar? Nou, nee.  We zijn geoefend, maar zullen niet als allersnelste de Alpe d' Huez gaan bedwingen. Maar wie weet, het is nog geen september!

Dus het is tijd om te trainen. En dat pakken we serieus aan. Sterker nog, we slaan door! Onze startpagina is Strava, we denken in wattages en vinden het geluid van de Shimano Dura Ace het mooiste wat er is. We zweten wat af om onze topprestatie neer te gaan zetten! En dat is als vriendengroep mooi om te doen.

En die vriendengroep staat om Joanne en Lauren heen. We zijn samen verdrietig en tegelijkertijd dankbaar voor alles wat Niek ons gebracht heeft en zijn getuigenis. Dus hoe gek het wellicht ook klinkt, deze situatie brengt ons tot mooie hoogten. Nu figuurlijk, en straks in september letterlijk!