#13 Tom Boonen

Gepubliceerd op 4 juni 2021 om 14:06

Wie kiest nou Tom Boonen als inspiratie als hij Alpe d’Huez op moet fietsen? Nou, Tom Horst. Op zich heeft Tom een redelijk erelijstje hoor, 4 x Parijs-Roubaix (die sinds 1965 helemaal niet vanaf Parijs start, maar vanaf Compiègne, 80 kilometer dichter bij Roubaix, omdat het anders te ver is voor de rennertjes), 3 x Ronde van Vlaanderen, Wereldkampioen op de weg, 6 etappes in de Tour, etc, etc.

Maar kijk je naar zijn prestaties op de Alpe, dan kijken we naar een heel ander (kort) lijstje. In de Tour mocht hij namelijk twee keer starten in een etappe naar Alpe d’Huez. De eerste keer was in 2004. Dat was een lekkere korte etappe (slechts 15,5 km), want dat was een tijdrit met alleen de klim. Lance Armstrong reed iedereen naar huis en Tom werd 124ste. Best een mooi getal om uit te gooien met darts, maar als klassering in de Tour is het gewoon gênant. Maar het kan nog slechter. In 2006 is Tom zelfs afgestapt in de etappe naar Alpe d’Huez!

Daarna volgden verhalen over drugs- en drankgebruik zich in rap tempo op bij Tom (Boonen), maar het gekke was, Tornado Tom bleef wel winnen. Alsof hij op bier loopt. En dan hebben we wel alle overeenkomsten te pakken! Ook Tom (Horst) lust een biertje (maar lang niet zoveel als die andere Tom), ook Tom is niet de beste klimmer, maar ook Tom heeft een dijk van een sprint in zijn Turbobenen!

Eigenlijk is het dan ook helemaal niet gek dat Tom, Tom gekozen heeft. Tom is Tom! Sterker nog, het zijn allebei ook mooi-weer-fietsers. Onze Tom zit lekker binnen op de Tacx als het kouder is dan 10 graden en als het regent. Nou, die andere stapte in 2013 zelfs af tijdens Milaan-San Remo, omdat het te slecht weer was. Nu was dat ook wel zo, want de wedstrijd werd zelfs 46 kilometer ingekort vanwege het slechte weer.

Maar onze Tommeke gaat iets niet doen wat die Belgische wel gedaan heeft. Ik hoor u denken, hij gaat inderdaad geen wereldkampioen worden. Maar, hij gaat ook niet afstappen! Onze Tom gaat gewoon 5 keer die Alpe op, dat weet ik zeker. Al moet hij de laatste keer omhoog als het al lang en breed donker is. Want zo is Tom. Als hij er doorheen zit, dan stoempt hij gewoon door. Dan pakt hij gewoon nog even een stevige pint en ramt hij voor de zesde keer die berg op!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.