#18 Hoogte stage in Limburg!

Gepubliceerd op 11 juli 2021 om 14:16

Om 06.30 uur in de ochtend gingen ze af; zeven wekkers in zeven huizen in Woudenberg. Het team van Klimmen voor Niek had een hoogtestage gepland in Limburg en daarvoor moest vroeg worden opgestaan. 

Het ochtendritueel begint al verdacht veel te lijken op dat van een professionele wielrenner. Als ontbijt worden er broodjes jam, krentenbollen, bidons met water en zelfs pannenkoeken naar binnen gewerkt om maar met voldoende calorieën aan de start te verschijnen.

Om 07.00 uur wordt er vertrokken richting Limburg. We danken onze trouwe sponsor Leertouwer dat we een busje mochten gebruiken waar onze racefietsen in konden. Mountainbiker Wilco had die dag een hoogtestage met kompaan Jan gepland in Limburg en was toen ook vertrokken. We konden toen nog niet vermoeden dat het voor Jan en Wilco een bijzondere dag zou gaan worden.

Rond 09.00 uur doken de heuvels van Limburg op. Je merkt in de auto's dat we er ons zo langzamerhand thuis bij gaan voelen. Tijd dus om ons aan te kleden, de fietsen gereed te maken en te vertrekken.

 

En...wat een tocht! Ruim 1700 hoogtemeters, meer dan 15 beklimmingen, ruim 100 kilometer en de toppen gezien van o.a. de Keutenberg (wat een steil ding is dat, de Eyserenbosweg,  de Bemelerberg, de Loorberg en de Kruisberg (smerig heuveltje). In een fantastische omgeving met heerlijk (best wel warm) weer. We waren allemaal trots op onze prestatie en stapten voldaan van de fiets af!

Het gaat wat ver om alle details van de dag hier te delen, maar wij kijken er met een mooi gevoel op terug! We zijn na een goed ijsje vertrokken richting Woudenberg en hebben die avond in de tuin van Ellard een gezellig BBQ gehad!

En Wilco: ja, dat was een bijzonder verhaal. En triest ook. Nadat Jan en Wilco waren aangekomen in Limburg vertrokken ze voor hun mountainbike route. Na maar liefst 100 (!!) meter kwam Jan hierbij heftig ten val. Met veel schaafwonden en met name een zeer pijnlijke nek zijn ze afgereisd naar Woudenberg en heeft Jan later die middag een bezoek gebracht aan het ziekenhuis. Gelukkig zijn er geen heftige zaken geconstateerd, maar dat maakt de pijn er niet minder om. Jan zal een paar week moeten herstellen en Wilco zal zijn training nog maar eens in moeten halen :) 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.